expo

Masterclass Stadslandschappen Deventer

 
MASTERCLASS | 21+22-04 | 26+27-05 | 23+24-06

De Deventer Foto Kring en Architectuurcentrum Rondeel slaan de handen ineen en organiseren de tweedaagse masterclass Stadslandschappen in drie weekenden in combinatie met een expositie in het architectuurcentrum. Je kunt je aanmelden voor één of meerdere weekenden.

 

Het onderwerp is Stadslandschappen. Dit is in de ruimste zin van het woord, niet met het traditionele straatje naar de Bergkerk, maar Stadslandschappen in Deventer op een artistieke manier bekeken …

Data tweedaagse masterclass stadslandschappen

21 en 22 april a.s. Blok 1 (zaterdag en zondag van 9.30 tot 17.00 uur)
26 en 27 mei a.s. Blok 2 (zaterdag en zondag van 9.30 tot 17.00 uur)
23 en 24 juni a.s. Blok 3 (zaterdag en zondag van 9.30 tot 17.00 uur)
 
Tijdens de blokken heeft u steeds de keuze uit twee docenten. Ieder heeft een groep van 12 deelnemers. De blokken zullen uit vier dagdelen bestaan (ochtend en middag). Eventueel (als het nodig blijkt) kan er op de zaterdag begin van de avond ook nog even worden gefotografeerd. Maar dat kan ter plekke worden bepaald en gaat in overleg met de deelnemers.
 

Exposeren

Na het eerste blok kunnen er al foto’s geëxposeerd worden in de expositieruimte van Rondeel (twee foto’s per deelnemer). Na elk blok worden er weer nieuwe foto’s geëxposeerd.
 

Opening expositie

Donderdagavond 31 mei wordt een presentatie gehouden van de eerste twee blokken voor alle deelnemers en genodigden bij Rondeel.
 

Docenten

Als vaste docent hebben we Arij van der Stelt bereid gevonden de leiding te nemen voor deze drie weekenden. De eerste twee weekenden is Peter de Groot ook als docent aanwezig. Het derde weekend komt Teus de Groot naast Arij in actie.

Peter de Groot en Arij van der Stelt leggen andere accenten binnen het thema ‘Stadslandschappen’. Peter de Groot gaat aan de slag met de verschillende facetten van straatfotografie, waarbij het accent ligt op de relatie van de mens in de stedelijke omgeving. 

Bij Arij van der Stelt ligt het accent vooral op architectuurfotografie waarbij de deelnemers vooral bewust leren kijken en verborgen schoonheid gaan ontdekken. Een impressie van het werk van Arij van der Stelt, Peter de Groot en Teus de Groot.

Meer informatie over de docenten                                                                                                               
 

Globaal programma per weekend

 

Start met een inspirerende presentatie, toewerkend naar gerichte fotografeeropdrachten. Daarna gaan we op pad voor de foto-excursie in Deventer en eind van de middag een globale terugblik op de resultaten.

De deelnemers zullen aan het einde van de middag of ’s avonds thuis een selectie moeten maken van hun gemaakte foto’s die ze op dag 2 meenemen op een stick en mogelijk zelf uitprinten op klein formaat. Mocht je niet zelf kunnen printen overleg dan even met een collega-fotograaf om het tegen kostprijs samen te doen. Als er door de organisatie geprint moet worden, worden deze kosten doorberekend. Deze prints zijn dan niet eerder beschikbaar dan na het weekend!

Tweede dag: bespreking en discussie over het geschoten materiaal van de eerste dag; op basis daarvan aansluitend een tweede foto-excursie en daarop aansluitend intensief nabespreken. Optie: de deelnemers, die ook aan het volgende (tweede) weekend deelnemen kunnen mogelijk een gerichte opdracht meekrijgen. 
 

Inschrijven en kosten

Deelnemers kunnen zich intekenen voor 1, 2 of 3 weekenden (blokken). Deelnemers die voor een weekend intekenen, maken een keuze uit Peter de Groot of Arij van der Stelt.
Deelnemers die intekenen voor 2 weekenden kiezen het ene weekend met Arij van der Stelt en het andere weekend voor Peter de Groot, of omgekeerd.  

De prijs voor de masterclass is € 75,00 inclusief lunches en drankjes, koffie/thee, per persoon per weekend.

Leden van de Deventer Foto Kring kunnen deelnemen tegen een speciaal tarief.

Download hier het inschrijfformulier, dat u kunt mailen naar diniedekreek@hotmail.com

Locatie

Architectuurcentrum Rondeel, Assenstraat 14, Deventer

Vragen?

Stuur Dinie de Kreek een mail
 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *