lezing

Lezing Ruud Veltenaar: uitdagingen voor de toekomstige stad

 

LEZING | 16-04 | 16.30 UUR 

Architectuurcentrum Rondeel en Bouwsociëteit Stedendriehoek organiseren op maandag 16 april een lezingmiddag door futuroloog Ruud Veltenaar over: Uitdagingen voor de toekomstige stad: een exposé over de planningdilemma’s. Na aanmelding bent u vanaf 16.30 uur welkom in het auditorium van het stadhuis in Deventer. 

Bouwsociëteit Stedendriehoek en Rondeel realiseren zich dat onze steden steeds weer staan voor nieuwe planningsuitdagingen die de (steden)bouw en architectuur raken. Plannenmakers en burgers worden uitgedaagd vorm te geven aan de steden van de toekomst. Reden om futuroloog Ruud Veltenaar uit te nodigen om u te inspireren en te spreken over:

de uitdagingen voor de toekomstige stad: een exposé over de planningdilemma’s

 

Ruud Veltenaar

Ruud Veltenaar is filosoof, internationaal TEDx-spreker, trendwatcher, friskijker en bijzonder hoogleraar. Zijn heldere visie op de toekomst, transformationeel leiderschap, innovatief ondernemerschap en inspirerende actiepunten is uniek, aanstekelijk en verfrissend. Veltenaar neemt u mee in de impact van allerlei ontwikkelingen en zoomt in op onze regio.

 

Het programma op 16 april

16.30 uur – Ontvangst
17.00 uur – Opening en welkomstwoord
17.05 uur – Lezing door futuroloog Ruud Veltenaar
18.00 – 19.00 uur – Informeel gedeelte

LOCATIE: Auditorium Stadhuis Deventer, Grote Kerkhof 1

Wilt u deelnemen, dan kunt u zich hieronder aanmelden via Bouwsociëteit Stedendriehoek voor 13 april a.s.:

Wij maken u erop attent dat – indien u zich heeft opgegeven en toch niet naar de bijeenkomst komt – wij wel de (catering en overige) kosten moeten voldoen. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om bij eventuele verhindering uiterlijk één week van tevoren uw afmelding te mailen naar i.meussen@deventer.nl.

 

NIEUWS

 

De stad van de toekomst ontstaat onder onze neus

Oké, we zien in Deventer nog geen vliegende skateboards, nog geen zwevende auto’s en geen wandelende robots. Maar zonder dat we het doorhebben, vormt de stad van de toekomst zich onder onze neus. In aanloop naar de lezing Ruud Veltenaar: uitdagingen voor de toekomstige stad op 16 april spreken we met Deventenaar Jan-Willem Wesselink over de toekomst van onze stad. Hij is kwartiermaker bij de Future City Foundation en directeur Kennis en Ontwikkeling bij media- en communicatiebedrijf ELBA\REC.

Jan-Willem Wesselink werkt op het snijvlak van ruimtelijke ordening en de communicatie daarover in de meest brede zin. “Ik breng mensen bij elkaar om er samen aan te werken dat onze steden, dorpen en ons land als geheel beter worden.” Hij voegt daaraan toe: “Ik ben er van overtuigd dat onze steden de komende jaren een enorme transitie ondergaan door internet.”

Lees verder

  

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *