Agenda

Verdienen wij een museum van hedendaagse kunst in Deventer?

 
SPREEKRUIMTE | 22-03 | 20.00 UUR

Is Deventer klaar voor een museum voor hedendaagse kunst? Donderdag 22 maart gaan we hierover in debat met initiatiefnemer van het kunstmuseum Koos Hoogland en toparchitect Hans van Heeswijk  van o.a. Museum MORE in Gorssel.

Koos HooglandKoos Hoogland wil een museum voor hedendaagse kunst in Deventer realiseren om het culturele aanbod in Deventer te verrijken. Hij is al geruime tijd met mede-initiatiefnemers van de stichting EICAS (European Institute for Contemporary Art and Science) op zoek naar een geschikte plek in de Stedendriehoek: “Wij hebben contacten met verzamelaars die kunst bezitten, maar die hun collectie niet kunnen exposeren. Grote, landelijke musea zijn niet geïnteresseerd, omdat ze het werk eenvoudigweg niet meer kwijt kunnen. Zonde, het gaat om waardevolle kunst. Die willen we in Deventer laten zien.” Initiatiefnemer Koos Hoogland licht op 22 maart namens Stichting EICAS zijn plannen toe voor een hedendaags kunstmuseum in Deventer.

 

Architect Hans van Heeswijk

Hans van Heeswijk, oprichter van Hans van Heeswijk architecten, heeft ruime ervaring met de bouw en renovatie van musea. Het bureau transformeerde in Amsterdam een gebouw aan de Amstel tot satellietmuseum voor de Hermitage uit Sint Petersburg, breidde het Mauritshuis uit in Den Haag, realiseerde een nieuw entreegebouw voor het Van Gogh Museum en ontwierp het Museum MORE in Gorssel. Tijdens de spreekavond vertelt Hans van Heeswijk hoe het ontwerp van een museum bij kan dragen aan het beoogde succes ervan.
 

Programma 22 maart 2018

19.30 uur: zaal open
20.00 uur: presentatie visie Stichting EICAS, Koos Hoogland
20.45 uur: presentatie visie Hans van Heeswijk, architect
21.30 uur: debat onder leiding van Andries van den Berg
22.00 uur: afsluiting/borrel

De debatavond vindt plaats op 22 maart a.s., aanvang 20.00 uur in het Geert Groote Huis, Lamme van Dieseplein 4 in Deventer.

Toegang is gratis.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *