Agenda

Zandbakmanagement – het nieuwe woord voor bewonersdynamiek

LEZINGENAVOND | 9-12-2014

In de lezingenreeks ‘De geïmproviseerde stad’ over de vooroorlogse schilwijken in Deventer staat op dinsdag 9 december de toekomst van de Oude Schil centraal.

 

In de schilwijken woont bijna 30% van de stedelijke bevolking en deze wijken zijn nog steeds erg in trek. De vraag is echter wel hoe houdbaar zijn deze wijken en hoe kunnen we ze ook voor de toekomst duurzaam en vraaggericht aantrekkelijk houden. Nu woont men er nog met erg veel plezier en 90% van de mensen beoordeelt de ligging van de woning dan ook als goed of uitstekend. Belangrijk om zo te houden! Wat is dan de rol van de gemeente en welke is die van de bewoner?

 

LEZING: DINSDAG 9 DECEMBER 2014

Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18c, Deventer.

Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)

Toegang: gratis

 

Inleidingen

De heer Joop Hofman, De Rode Wouw, heeft als thema: Zandbakmanagement, het nieuwe woord voor bewonersdynamiek in de Oude Schil.

De tweede inleiding gaat over het delen van ervaringen in de gemeente Hengelo. De heer Jan Kees Stegeman, adviseur monumentenzorg, vertelt over de aanpak daar, zijn onderwerp is: Tuindorp ’t Lansink anno 2025.

Daarnaast zullen de Traineestudenten Stedenbouwkundig Ontwerpen bij Saxion, Miranda van de Burgt, Thimo Woerts, Koen Soontiëns, Jesse Wijnen en stedenbouwkundige Steven Klomps hun plannen toelichten voor de herinrichting van de Boxbergerweg en de Rielerweg.

 

 

EXPOSITIE 

 

Expositie de geïmproviseerde stad

 

De expositie “De geïmproviseerde stad” is tot 18 januari tijdens onze openingstijden van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *