expo

Zomeretalage Deventer Deuren

ZOMERETALAGE | 14-07 T/M 28-08

In de zomeretalage van Architectuurcentrum Rondeel is in de maanden juli en augustus een bijzondere fototentoonstelling te zien over ‘Deventer Deuren’ door Deventer Foto Kring. De ramen van de expositieruimte zijn voor deze gelegenheid afgeplakt en slechts via ‘sleutelgaten’ is de doorlopende diavoorstelling met foto’s van deuren te bekijken.

 

 

De functie van een deur is volgens het woordenboek; “een beweegbare afsluiting die toegang geeft tot een gebouw, vertrek, kast, enz…”. Maar een deur is veel meer. De vormgeving van een deur zegt veel over het gebouw, over de opdrachtgever of de bewoner van het gebouw. Ook is uit de vormgeving van een deur vaak op te maken welke functie zich achter de deur bevindt. Onbewust begrijpen wij deze beeldtaal.

 

Acht fotografen van Deventer Foto Kring zijn op zoek gegaan naar bijzondere deuren in de gemeente Deventer:

Angel Pinxten
Pieter Leeflang
Daniel Kers 
Agnes van Noort
Hein Hendrikx
Arda Aras
Helena Beumer
Barbara van Blijkshof

 

In series van elk vijf foto’s zijn deze deuren vastgelegd, waarbij elke foto via de deur een verhaal vertelt over het gebouw waarin de deur zich bevindt en het leven dat zich achter de deur afspeelt. Daarbij hadden de fotografen niet alleen oog voor de vele historische panden in onze stad maar ook voor deuren in hedendaagse gebouwen. De foto’s samen laten een dwarsdoorsnede zien van deuren in Deventer; van een monumentale deur in een patriciërswoning tot een gazen deur in een kippenhok…

 

Neem een kijkje door het sleutelgat en ontdek de betekenissen en verhalen achter de voordeuren. 

 

ZOMERETALAGE: 14-07-2016 T/M 28-08-2016

 

OPENING: DONDERDAG 14 JULI 2016

Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18c Deventer

We luiden hiermee tevens de zomerperiode in. De zomeretalage is te zien tot en met 28 augustus 2016. 

 

OPEN MONUMENTENDAGEN 2016

Met deze expositie neemt Architectuurcentrum Rondeel een voorschot op Open Monumentendag op zaterdag 10 en zondag 11 september aanstaande, waarbij het thema ‘Iconen en symbolen’ naadloos aansluit bij de expositie ‘Deventer Deuren’. 

 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

De expositie ‘DEVENTER DEUREN’ is opgezet door programmaraadslid Marc Polman van Architectuurcentrum Rondeel in samenwerking met fotografen van Deventer Foto Kring

De expositie is vormgegeven door Dick Bouwmeester (Metamorfose).

 

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *