AgendaArchief agenda

AFGELAST | Cinema Rondeel: Push

Cinema Rondeel komt te vervallen vanwege de nieuwe coronamaatregelen vanaf 17.00 uur. Heeft u al kaartjes gekocht voor PUSH bij MIMIK, dan ontvangt u hiervan bericht via MIMIK en worden de kosten gerestitueerd. Over een nieuwe datum informeren we u te zijner tijd.


In veel grote steden is gentrificatie een fataal fenomeen: een voormalige rotwijk wordt een topbuurt, waarna de oorspronkelijke bewoners geleidelijk worden verdreven door stijgende woningprijzen. Zijn het alleen de nieuwe, rijke bewoners die de prijzen opdrijven of is er meer aan de hand?

In deze film wordt Leilani Farha gevolgd, die voor de VN internationaal onderzoek doet naar huisvesting. Farha gaat naar Groot-Brittannië, Spanje, Chili en Zuid-Korea om te zien wat ze kan doen en om te ontdekken waardoor de woningmarkt scheefgroeit. Is het tij nog te keren? 

Woningmarktbeleid in Deventer

Na de film zal wethouder Rob de Geest aangeven hoe de woningmarkt in Deventer onder druk staat en op welke wijze het gemeentebestuur de woningmarkt voor starters en de verschillende doelgroepen betaalbaar en toegankelijk wil houden. Daarbij geeft hij ook aan hoe de overheid (het kabinet) kan helpen om dit proces te faciliteren. 
Na zijn uiteenzetting is er voor de aanwezigen in de zaal de gelegenheid tot het stellen van vragen over het woningmarktbeleid aan de wethouder.   

Normaal tarief: € 11,00
Vriend: € 9,00
CJP/onder 25/student: € 10,00

Locatie

MIMIK
Achter de Muren Vispoort 8-10
7411 SL Deventer


Meer over deze film, die eerder in een verkorte versie te zien was bij 2doc van de VPRO: Push – 2Doc.nl

De trailer:

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *