Archief agendadiscussie

17-11 | Workshop Wonen Ruimte Stad

Donderdag 17 november a.s. organiseert de gemeente Deventer een workshop over de toekomst van wonen in Deventer. De gemeenteraad heeft op basis van onderzoek bepaald dat er 11.000 woningen tot 2035 gebouwd moeten worden. Daarover gaan we graag met u in gesprek. Die informatie helpt de gemeente naar het zoeken naar nieuwe woningbouwlocaties.

De gemeente Deventer heeft de ambitie om zich te blijven ontwikkelen. Ze wil een aantrekkelijke stad zijn voor jongeren, de arbeidsmarkt versterken en bedrijven en ondernemers ruimte geven om zich te vestigen. Om die ambitie te halen, staat Deventer voor de opgave om veel nieuwe woningen te bouwen. Er zijn woningen nodig voor starters, senioren, gezinnen en alleenstaanden.

11.000 extra woningen

De gemeenteraad heeft op basis van onderzoek bepaald dat er 11.000 woningen tot 2035 gebouwd moeten worden. Waarvan 1.000 in de dorpen. In Deventer bestaan er al plannen voor ongeveer 4.400 woningen. Steenbrugge, Havenkwartier, Snippen aan de Dijk (Rivierenwijk), Stadscampus de Kien, Senzoraterrein en Roto Smeets zijn mooie voorbeelden van concrete plannen.

Zoektocht naar nieuwe bouwlocaties 

Voor de rest van de 5.600 woningen zoekt de gemeente naar geschikte locaties. Er zijn in de toekomst woningen nodig voor onder meer starters, senioren, gezinnen en alleenstaanden.  In de Omgevingsvisie zijn hierover al denkrichtingen opgenomen. Zo wil Deventer eerst bouwen op locaties in de stad en daarna buiten de stad. Daarnaast moet er meer ‘Deventer stedelijkheid’ komen: wonen, werken en vrije tijd zijn met elkaar verbonden. En verder wil de gemeente het buitengebied vitaal houden.

PROGRAMMA 17 NOVEMBER: GEEF RICHTING AAN DEVENTER

Wij gaan graag met u het gesprek aan om vanuit uw ervaren blik en expertise input te krijgen over deze opgave. Die informatie helpt de gemeente bij het zoeken naar nieuwe woningbouwlocaties.

Hieronder vindt u het programma van de workshop:
19:30 Start bijeenkomst
19:35 Korte introductie inhoud Wonen Ruimte Stad
19:45 1: Identiteit & Positionering Deventer
20:20 2: De kwaliteiten die we moeten behouden
20:45 3: De woonmilieus en de doelgroepen
21:10 Afronding

Datum : donderdag 17 november 2022
Tijd : 19:30-21:30 uur
Locatie : Stadhuis gemeente Deventer

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *