AgendaArchief agendarondeel cinema

29-06 | Cinema Rondeel: Push

Woensdag 29 juni a.s. om 20.30 uur vertonen we in het kader van Cinema Rondeel, een samenwerking tussen Architectuurcentrum Rondeel en MIMIK, de film Push met na afloop een netwerkborrel. Programmaraadslid Daaf Ledeboer verzorgt de inleiding.

Push is een documentaire van Fredrik Gertten en Gabriel Henrique Gonzalez over de drang naar rendement op kapitaal en het effect op de woningmarkt. In grote steden dreigt wonen onbetaalbaar te worden. Hoe kon het basisrecht op huisvesting zo in het gedrang komen? Push verkent de wereld van huisjesmelkers, speculanten en durfkapitalisten met huisvestingsgezant voor de VN Leilani Farha.

In veel grote steden is gentrificatie een fataal fenomeen: een voormalige rotwijk wordt een topbuurt, waarna de oorspronkelijke bewoners geleidelijk worden verdreven door stijgende woningprijzen. Zijn het alleen de nieuwe, rijke bewoners die de prijzen opdrijven of is er meer aan de hand?

In deze film wordt Leilani Farha gevolgd, die voor de VN internationaal onderzoek deed naar huisvesting. Farha gaat naar Groot-Brittannië, Spanje, Chili en Zuid-Korea om te zien wat ze kan doen en om te ontdekken waardoor de woningmarkt scheefgroeit. Is het tij nog te keren? 

Tarief: € 14,50*
Vriend: € 12,50*
CJP/onder 25/student: € 13,50*

*Bij het tarief is een eerste drankje tijdens de netwerkborrel inbegrepen

Locatie

MIMIK
Achter de Muren Vispoort 8-10
7411 SL Deventer

TICKETS VOOR PUSH

Bestel hier uw ticket bij MIMIK


Meer over deze film, die eerder in een verkorte versie te zien was bij 2doc van de VPRO: Push – 2Doc.nl

De trailer:

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *