Archief agenda

29-06 | Wereldklasselezing van Daan Josee | Misschien is architectuur toch de oplossing

Daan Josee is nu senior architect bij Maas Kristinsson architecten. Maar daarvoor, sinds 1988 de rechterhand van Jón Kristinsson eigenaar/oprichter van Kristinsson architecten in Deventer aan de Noordenbergsingel 10. Daan Josee heeft vanaf 2001 het bureau overgenomen. En nog niet lang geleden is het bureau samengevoegd met Maas architecten onder de naam Maas Kristinsson architecten: MA-KR. 

De combinatie van duurzaamheid/innovatie en architectuur is het handelsmerk van Daan Josee. Het thema staat nu weer enorm in de belangstelling. Het bureau Kristinsson was één van de pioniers. Jarenlange ervaring op dit terrein hebben geleid tot een doordachte filosofie en een doorwrochte aanpak. De “uitvinder” Jón Kristinsson en de “filosoof/vertaler” Daan Josee vormden een krachtig duo en Daan Josee heeft die kennis en kunde meegenomen en verder uitgebouwd toen hij het stokje overnam. Daan Josee zal vertellen hoe het was om als pionier te werken in een wereld waar tradities in de bouw nog de boventoon voerden. Welke lessen heeft hij geleerd door al die jaren heen? Hoe kijkt hij aan tegen de huidige ontwikkelingen omtrent circulariteit en biobased bouwen? Welke adviezen geeft hij mee aan hedendaagse architecten, zijn huidige (jonge) collega’s bij Ma-Kr? 

Daan Josee staat bekend als een onderhoudend verteller, dus een lezing van Daan Josee is sowieso een feestje. Mis het niet als de gerenommeerde architect in deze wereldklasselezing op geheel eigen wijze een inkijkje gaat geven in zijn indrukwekkende oeuvre. 

Datum: 29 juni a.s. aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30)
Locatie: De Zwarte Silo, Zuiderzeestraat 2 in Deventer  

Aanmelden:

  Aanmeldformulier voor Wereldklasselezing | Daan Josee

  E-mailadres *

  Telefoonnummer *

  Aantal personen *

  * Verplicht veld
  ** Deelname in volgorde van aanmelding

  Publiciteit is welkom! Deel dit via:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *