Nieuws

Beste architectuurfanaten,

Het gaat heel goed met het Rondeel. We constateren dat er veel aandacht en belangstelling is voor Architectuur en bouwen. De woningvraag, de ontwikkeling van de stad en de dorpen, het landschap rondom Deventer, het raakt mensen en wekt daarom veel interesse. Er is het afgelopen jaar veel veranderd maar dat heeft ons niet kunnen hinderen. Hoewel 2022 opnieuw begon met coronaperikelen, konden we vanaf maart weer volop aan de slag. Mensen hadden weer zin om er op uit te trekken en dat hebben we gemerkt aan de bezoekersaantallen.

We hebben feestelijk afscheid genomen van onze bevlogen directeur Ulrike Weis ten Elsen die de zaken heeft overgedragen aan onze nieuwe directeur, Jantine Sijbring. Met een (deels) nieuw bestuur, werkt zij aan verdere uitbouw en ontwikkeling van de vele activiteiten van het Rondeel.  Hierbij wordt zij ondersteund door een flinke groep gemotiveerde vrijwilligers, zonder wie wij natuurlijk niet zouden kunnen doen wat we doen.
Zij begon met de opening van de tentoonstelling Samen Wonen in ons eigen Rondeelpand aan de Assenstraat 14. Ook daarna  was de activiteitenagenda lekker vol en erg goed bezocht. Met als meest in het oog springende event de eerste editie van de Deventer Architectuurprijs en de Maand van de Architectuur in oktober 2022. Op 1 november zijn de architectuurprijzen voor een bomvolle zaal uitgereikt in MIMIK. We hadden 3 prijzen: De bibliotheek won de Dikkertje DAP-prijs uitgereikt door de kinderjury. De Reinwaterkelder won in een nek-aan-nekrace met de Havenmeester de publieksprijs en de juryprijs ging naar het Havenhuis. Prijswinnaars, nogmaals hartelijk gefeliciteerd en dat geldt wat mij betreft ook voor de ontwerpers van alle achttien ingezonden projecten, die er trots op mogen zijn dat ze dusdanig worden gewaardeerd dat ze mee mochten dingen naar de diverse prijzen. De grote belangstelling en de leuke prijsuitreiking heeft ons erg enthousiast gemaakt, we gaan dit 2-jaarlijks doen. Het zet Deventer en het Rondeel zelf op de kaart bij een breder publiek, een van onze doelstellingen.

Ik dank iedereen, vrijwilligers en sponsoren/subsidiegevers, dat ze dit mogelijk hebben gemaakt. Volgend jaar gaan we weer verder en starten dan met een Rondeel-debatreeks die aansluit bij de discussie, die door de gemeente Deventer wordt gevoerd over de groei en de uitbreiding van Deventer onder de noemer Wonen Ruimte Stad. Maar we zijn nog veel meer van plan. Houd ons in de gaten!

Voor nu fijne kerstdagen en een heel voorspoedig 2023 met veel (ruimtelijke) kwaliteit.

Hugo de Clercq

Voorzitter van het bestuur van de Stichting Rondeel Deventer.

Een kleine impressie van de activiteiten in 2022

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *