oplevering

De oplevering van de ‘OK van de toekomst’ in het Deventer Ziekenhuis

DE OPLEVERING | 12-12-2016 | 19.00 – 20.30 uur

Het Deventer Ziekenhuis bouwt momenteel een hybride operatiekamer – de OK van de toekomst – die in december in gebruik wordt genomen. Architectuurcentrum Rondeel biedt u met deze laatste Rondeel-oplevering van 2016 op maandagavond 12 december de gelegenheid om de nieuwbouw van het Deventer Ziekenhuis te bezoeken. Een bijzondere hightech oplevering die het u mogelijk maakt om zonder narcose een hybride operatiekamer te aanschouwen.

 

René Worm, hoofd beheer & techniek bij DZ, vertelt tijdens de rondleiding meer over de nieuwbouw op palen boven de grond en de hybride operatiekamer, die twee verdiepingen beslaat omdat de nieuwe apparatuur zo groot is.

Met deze hightech voorziening wordt het Deventer Ziekenhuis een centrum voor vaatzorg in de regio waar meer specialistische vaatoperaties mogelijk worden. Op de hybride OK kan de röntgenapparatuur vanuit een rail aan het plafond om de patiënt heen worden bewogen. Hierdoor is constante beeldvorming tijdens de operatie mogelijk en kunnen de chirurgen op elkgewenst moment zien hoe het ervoor staat.

Voor de patiënten betekent de hybride operatiekamer: minder pijn, minder operaties en minder amputaties van ledematen. 

Bouwbedrijf Van Wijnen Deventer B.V. realiseert de nieuwbouw van de hybride operatiekamer bij het Deventer Ziekenhuis. Architectenbureau De Jong, Gortemaker Algra tekende voor het ontwerp. Voor de installaties zijn verantwoordelijk: Kropman (werktuigbouwkundig), Croon (elektrotechnisch) en Medexs voor de medische wanden en inbouw.

 

PROGRAMMA 12 DECEMBER 2016

De bijeenkomst begint om 19.00 in de hal van het Deventer Ziekenhuis waar Rondeel-programmaraadslid Frank van Unen u opwacht. Hoofd beheer & techniek René Worm verzorgt vanaf 19.15 uur de rondleiding in de hybride operatiekamer. Rond 20.15 uur is de bijeenkomst afgelopen en kunnen deelnemers aan de oplevering nog een drankje gebruiken in het restaurant van het ziekenhuis, deze keer op eigen kosten.

 

Aanmelden

Er kunnen maximaal 30 mensen deelnemen aan deze oplevering. U kunt zich aanmelden via info@rondeeldeventer.nl. Deelname in volgorde van aanmelding.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *