Nieuws

Excursie Rondeel Cinema – AFFR op 13 oktober

Op 13 oktober heeft Rondeel Cinema voor het eerst in haar bestaan het Architectuurfilmfestival AFFR  in Rotterdam bezocht. Met een groep van 11 mensen hebben we drie totaal verschillende filmvoorstellingen bekeken en genoten van het echte filmfestivalgevoel dat het AFFR biedt.

De eerste film ( Neutra – survival through design) gaf een goed overzicht van het indrukwekkende oeuvre en leven van Neutra. Tussen de enorme berg aan informatie en achtergronden bij zijn werk die de film bood, beklijft van deze film ook de inkijk in zijn het persoonlijke leven door o.a. de verhalen van zijn zoons en de beelden van een ontredderde Neutra toen hij door het door brand verwoest VDL House (een van zijn meesterwerken) liep.

De tweede film Antroposcene maakte daarna zeker indruk. Het was ook een bijzondere ‘contrasterende’ filmervaring, want in  werkelijk schitterende filmische beelden werd pijnlijk duidelijk gemaakt hoe groot en desastreus de impact is van het menselijke handelen op de aarde en ons ecosysteem.

Als laatste voorstelling hebben we de AFFR Special Operation Jane Walk  bij gewoond. Een leuk en verrassend concept bedacht door twee Duitse kunstenaars. Tijdens het live spelen van een bestaande computergame die zich afspeelt in een dystopisch New York,  schetsten ze een beeld  van de architectuur en stedenbouwkundige ontwikkelingen van de stad. Door de flikkerende gamebeelden, nog eens extra vertrekt door projectie op het grote filmdoek en de performance die wat vlakjes verliep, kwam het concept van de voorstelling en de humor die erin zat, niet helemaal tot zijn recht.

Met koffie als start van de dag in de panoramabar Nhow op de 7-de verdieping in een van de torens van OMA op de kop van zuid en de afsluiting met heerlijke tapas in restaurant Ayla in het eerste gerealiseerd gebouw van MECANOO aan het Kruisplein, is het een geslaagde Rotterdam – Architectuur – Film – Festival– dag geworden, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *