expo

Expositie | De wereld in een schoenendoos

 
OPENING: zondag 7 april 2013

 

EEN EXPOSITIE VAN DROOMBEELDEN DOOR MINI-ARCHITECTEN

 

EXPOSITIE 7 APRIL T/M 12 MEI 2013

 

 

DE WERELD IN EEN SCHOENENDOOS is een initiatief van Architectuurcentrum Rondeel, waarbij kinderen op actieve wijze betrokken worden bij het ontwerpen van hun droomwereld. In ruim 150 kijkdozen zien we hun toekomstbeelden.

 

In twee dagdelen zijn kinderen van verschillende basisscholen onder begeleiding van een echte architect op (ruimtelijk) onderzoek uitgegaan. De workshop startte met een instructieles over het maken van een maquette, over perspectief, afmetingen, schaal en materiaal. Daarna was het aan de ‘mini-architecten’ om onder begeleiding zoveel mogelijk van hun ideeën zichtbaar te maken. Eerst werden de ideeën tweedimensionaal op papier gezet. Daarna volgden de projectlessen waarin de kinderen hun ideeën in drie dimensies omzetten. Daarvoor kreeg iedere leerling een – nog lege – kijkdoos van karton waarin de maquette van hun ideale, ruimtelijke wereld werd opgezet. Het kon het klaslokaal, de eigen slaapkamer, het gedroomde woonhuis zijn of de ideale stad.

 

Alle kijkdozen (ruim 150 stuks!) worden in Architectuurcentrum Rondeel tentoongesteld. De tentoonstelling wordt op zondagmiddag 7 april door de wethouder en de kinderen geopend, waarbij de winnaar van de beste en mooiste kijkdoos bekend gemaakt zal worden. Op deze zondagmiddag zijn ook alle ouders uitgenodigd om het werk en de ideeën van hun kinderen te bewonderen.

 

OPENING: zondag 7 april 2013

Aanvang: 14.00 uur

 

Locatie: Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18c in Deventer

 

PROGRAMMA OP 7 APRIL:
14.00 uur Korte toelichting op het project door architect Serge van de Moesdijk, programmaraadslid van het Rondeel.
14.15 uur Opening expositie ‘De wereld in een schoenendoos’ door wethouder Marco Swart.
14.30 uur Bekendmaking winnaar door juryvoorzitter Daan Josee van architecten- en ingenieursbureau Kristinsson en architect van veel schoolgebouwen.
14.45 uur Bezichtiging tentoonstelling (met drankje en hapje)
15.30 uur Afsluiting

 

DEBAT

 

Aan het einde van de tentoonstellingsperiode wordt een extra debatavond georganiseerd waarin een verbinding wordt gelegd tussen de expositie van de kijkdozen en de lopende tentoonstelling VAN PERSPECTIEF TOT 3D. Op deze avond zal de huidige praktijk van dimensionale presentaties van ontwerpen centraal staan. De precieze datum wordt binnenkort bekendgemaakt.

Openingstijden expositie: dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

 

GERELATEERD

 

VERSLAG OPENING EXPOSITIE 7 APRIL

 

{ppgallery}slideshow_07042013{/ppgallery}

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *