Agenda

Grenzen en Grensgebieden – FARO architecten

 
LECTURES IN ARCHITECTURE | 05-09 | 20:30 UUR

de hollandse kust, de oever van de ijssel, de chinese muur, de schemering, grensgebieden en overgangen zijn altijd boeiend! maar wie heeft het voor het zeggen op de grens?

Dat is niet altijd duidelijk, en dus liggen er kansen voor het goede idee. Zo ook daar waar duurzaamheid, energie, infrastructuur, architectuur, stedenbouw en landschap elkaar ontmoeten. Jurgen van der Ploeg van FARO neemt u mee…

langs verschillende grensoverschrijdende plannen en deelt lessen die FARO er uit trok. Laat u meenemen in de verhalen over onder andere autarkisch wonen in Tiny TIM, het onderzoek Landschappelijk Wonen, de www.architectuursmaaktest.nl en een verplaatsbare wijk op Texel.

Over Jurgen van der Ploeg

Tussen Denemarken en Terschelling hebben Hugo de Clercq en Jurgen van der Ploeg een samenwerking gesmeed. Dat was in 1988, op het achterdek van een zeiljacht, tijdens de nachtelijke wachten. Zij kozen voor de naam FARO: kort, makkelijk en herkenbaar. Van aanvang af heeft Jurgen zich als architect verbreed door zich ook te richten op stedenbouw en research. Hij specialiseert zich in ontwerp en onderzoek op het grensvlak van architectuur, stedenbouw en duurzaamheid.

  • Datum: donderdag 5 september 2019
  • Tijd: 20:30 uur, inloop 20.00 uur
  • Locatie: Etty Hillesum Lyceum Het Stormink – Storminkstraat 1 – 7418 GH Deventer
  • Organisatie: Architectuurcentrum Rondeel

 

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *