LatestNieuws

Hegius: transformatie met respect voor de historie

Zondag 4 oktober presenteerde een drietal sprekers de nieuwe plannen voor de transformatie van het monumentale Hegius-gebouw aan de Nieuwe Markt, Deventer: architect van o.a. Museum MORE Hans van Heeswijk, Koos Hoogland (voorzitter EICAS Deventer) en Boudewijn Wijnacker (Adviseur Erfgoed gemeente Deventer). Naast het museum EICAS (European Center for Contemporary Art and Science) realiseren Gabriel Bosch en Meindert Pesman van 1618 Vastgoed bijzondere stadsappartementen in het gebouw.

Hegius Transformatie - Architectuurcentrum Rondeel
Schetsen door Arnoud van Sisseren

Hans van Heeswijk

De Amsterdamse architect Hans van Heeswijk tekende voor het ontwerp in Deventer – hij is o.a. bekend van hoogwaardige museumontwerpen voor MORE in Gorssel en Ruurlo en het entreegebouw van het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Download presentatie Hans van Heeswijk

Meer informatie over de plannen vindt u op de site van Hans van Heeswijk Architecten

Koos Hoogland

Koos Hoogland staat aan de wieg van het Deventer museum voor hedendaagse kunst met name van de ZERO-beweging waar het raakvlak tussen kunst en wetenschap centraal staan.

Download presentatie Koos Hoogland

Meer informatie over de plannen en activiteiten voor het museum vindt u op EICAS.nl.

Boudewijn Wijnacker

Boudewijn Wijnacker, adviseur erfgoed bij de gemeente Deventer, kent als geen ander de geschiedenis en de monumentale waarde van het vroeg-naoorlogse pand uit 1954.

Download presentatie Boudewijn Wijnakker

De afsluiting van de middag vond plaats bij het EICAS museum aan de Polstraat 6a waar de bezoekers onder het genot van een borrel na konden praten en een voorproefje konden nemen op de kunst, die vanaf 2022 in Deventer te zien zal zijn.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *