Agenda

HET HONOURS PROGRAMME VAN ARTEZ PRESENTEERT: LEZING JOS DE KRIEGER (ARCHITECT, SUPERUSE STUDIOS)

LEZING: WOENSDAG 27 MAART 2013

 

Tijdens de lezing gaat Jos de Krieger in op het concept van Superuse, een strategie waarbij recycling in de architectuur vanuit breed perspectief wordt benaderd. Zowel het hergebruik van materialen als de duurzaamheid van transport en bouwproces staan daarbij centraal. Daarnaast vertelt hij over het optimaal gebruik van in- en uitgaande ‘stromen’ in de duurzame stad. Aan de hand van een aantal recente projecten zet hij uiteen hoe filosofie, onderzoek, ontwerp en uitvoering bij elkaar komen in de werkwijze van Superuse Studios.

Aanvang: 19:00 uur

Toegang: gratis

Voertaal: Nederlands

Aanmelden: verplicht, stuur uiterlijk drie dagen voor de lezing een email met naam en aantal personen naar honoursprogramme@artez.nl om in te schrijven.

 

Jos de Krieger (1984) is opgeleid aan de faculteit Architectuur van de TU Delft, waar hij in 2009 afstudeerde als architect. Sinds 2006 is hij werkzaam voor 2012Architecten, dat sinds december 2012 de naam Superuse Studios draagt. Daarnaast zit hij in het bestuur van Eetbaar Rotterdam en is hij lid van CO3Rotterdam, een platform voor jonge professionals op het gebied van innovatie.

 

Superuse Studios ontwerpt strategieën, producten en gebouwen voor een duurzame maatschappij. Het bureau ontwikkelt processen die lokale uitwisseling en productie stimuleren, als alternatief voor het huidige wereldwijde transport van materialen, producten en onderdelen. Superuse Studios laat bovendien zien hoe omgaan met afvalmateriaal mogelijkheden biedt voor innovatief ontwerp. www.superuse-studios.com.

 

Lees meer over het Honours Programme van ArtEZ.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *