Nieuws

Jantine Sijbring van start als directeur bij Architectuurcentrum Rondeel

Jantine Sijbring is 1 maart jl. gestart als directeur van Architectuurcentrum Rondeel. Jantine: “Ik verheug me erop mij de komende jaren in te zetten voor de ruimtelijke kwaliteit van onze mooie gemeente. Architectuurcentrum Rondeel is in Deventer een vaste waarde en in die traditie mag ik verder. Ik heb er zin in.”

Deventer heeft een speciaal plekje in het hart van Jantine, geeft ze aan. “Het is sinds 1985 de plek waar ik woon en geniet van alles wat de stad en het ommeland te bieden heeft.”

Ze heeft gewerkt als projectleider ruimtelijk ontwikkeling bij diverse gemeenten en woningcorporaties, lange tijd als zelfstandig ondernemer en de laatste jaren in dienst van de gemeente Kampen. “Ik blijf ook de komende tijd nog wat werk voor Kampen doen. Ik houd mij onder andere bezig met de terugkeer en expositie van de historische IJsselkogge, een oud scheepswrak.”

Woningbouwopgave Deventer

Ook is Jantine is de afgelopen acht jaar raadslid geweest in Deventer en heeft met andere raadsleden de woningbouwopgave in Deventer op de kaart gezet. “Omdat de gemeente tijdig is begonnen met de voorbereidingen staat die opgave nu prominent op de agenda.” En … wonen is in 2022 ook het hoofdthema van het programma van Rondeel. “Dat komt dus goed uit en daarmee kan ik mooi verder samen met de mensen bij Rondeel.”

Kennismaken met Jantine

Wat ga je als eerste doen? “De komende tijd eerst nader kennismaken met de bestuursleden, de leden van de programmaraad en de vrijwilligers om dan invulling te geven aan het directeurschap. Ik nodig iedereen uit om in het pand aan de Assenstraat 14 een kopje koffie of thee te komen drinken om elkaar beter te leren kennen. Ik ben er in ieder geval op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag.”

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *