AlgemeenNieuwsverslag

Maak kennis met sponsor Bemog 

Bemog is een onafhankelijke, middelgrote projectontwikkelaar met de missie om aansprekende vastgoedprojecten te ontwikkelen, financieren en beheren, zowel huur als koop. Of het nu gaat om een woonwijk of een kantoorpand, met elkaar creëren we een omgeving waar sociaal-maatschappelijke, economische en ecologische waarden in balans zijn. We zijn een strategische partner en begeleiden het volledige ontwikkelproces, en betrekken daarbij de omgeving en de mensen om te komen tot hoogwaardige concepten. We realiseren projecten waar iedereen trots op kan zijn. 

Bijdrage aan Deventer?   

  • De Nieuwe Poort: In Deventer ontwikkelden we twintig stadsvilla’s en twee kantoren aan de Mr. H.F. de Boerlaan en de Buitengracht, ontworpen door de Zwitserse architect Mario Botta. De woningen en kantoren van de Nieuwe Poort zijn in twee fases gebouwd, identiek aan elkaar, maar ten opzichte van elkaar gespiegeld. De eerste fase is eind 2004 opgeleverd. Botta’s ontwerpen combineren de heldere abstracte vormen van de moderne architectuur met een directe aandacht voor menselijke behoeften.  
  • Steenbrugge: Daarnaast ontwikkelden en bouwden we in Steenbrugge 136 woningen. Dat gebeurde in samenwerking met Le Clercq Projectontwikkeling en I’M Architecten, Mulleners + Mulleners Architecten en Kristinsson Architecten. Steenbrugge is ontwikkeld op basis van een historisch verhaal. Alles is verzonnen, maar de historie komt terug in het straatbeeld. Hier woon je voor je gevoel in bijvoorbeeld de oude school, kerk of maalderij. Dat geeft het dorp charme. De eerste woningen zijn rond de zomer van 2021 opgeleverd. Een tweede fase van 170 woningen realiseren we naar verwachting in 2026. Rond de bestaande gebouwde dorpskern verschijnen straks andere buurten, net zoals bij traditionele dorpen vaak gebeurt. 
  • Spikvoorde: Spikvoorde is met 295 woningen de laatste fase die gebouwd is in de Vijfhoek. Er zijn veel verschillende woningtypen gerealiseerd. Een van de woningtypen die in het oog springt, zijn de elf vrijstaande villa’s Bannink, een ontwerp van Theo Verburg Architecten, die als ‘vingers’ uit het landschap steken. Kenmerkend aan de woningen is het ontbreken van overgangen van tuinen of ontsluitingswegen. Daardoor dringt het weiland als het ware de wijk in. De opgetilde woonkamer is voorzien van een groot zwevend terras, dat uitkraagt boven het landschap. Er is optimaal ingespeeld op het uitzicht en het karakter van de plek. De woningen maken namelijk deel van een natuurontwikkelingszone.  

Waarom Rondeel-sponsor?  

Bemog is als projectontwikkelaar al jarenlang in Deventer actief. We hebben er al veel woningen ontwikkeld en gerealiseerd. We kunnen ons helemaal vinden in de uitgangspunten waar het Rondeel voor staat, namelijk: ruimtelijke kwaliteit in architectuur, stedenbouw en landschap is een belangrijk element bij het ontwikkelen van woningen en draagt bij aan het welbevinden van bewoners en inwoners. 

Ruimtelijke kwaliteit ook straks? 

We hopen dat de gemeente Deventer, ondanks de maatschappelijke druk om betaalbare woningen te bouwen, blijft vasthouden aan de basiskwaliteit van de nieuw te realiseren woningen en de omgeving daarvan. We bouwen immers woningen die er vijftig jaar zullen staan.      

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *