AlgemeenNieuwsverslag

Maak kennis met sponsor Van Wijnen 

Van Wijnen ontwikkelt, bouwt, renoveert, transformeert en beheert vastgoed met meer dan 2.200 trotse, gedreven vakliefhebbers. Dat doen we vanuit 27 locaties in Nederland, waaronder Deventer. We zijn lokaal geworteld in de Stedendriehoek en tegelijkertijd maken we deel uit van een landelijk bedrijf. Hierdoor kunnen we altijd continuïteit garanderen. We werken vanuit ons hart en met een duidelijke missie: samen bouwen aan ruimte voor een beter leven. Zo maken we ons sterk voor betaalbaar wonen voor heel Nederland. Voor vitale wijken en buurten waar iedereen zich thuis voelt. En voor een duurzaam bouwproces met oog voor de generaties na ons. 

Bijdrage aan Deventer?   

  • Steenbrugge: Steenbrugge is een ontwikkeling met een mooie mix van sociale huurwoning tot vrije kavelbouw. We hebben er sociale huurwoningen gebouwd voor Woonbedrijf ieder1. Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van ongeveer 400 woningen die door Van Wijnen en ons concept Fijn Wonen worden gerealiseerd. Het betreft sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen, sociale en vrijesectorkoopwoningen.  
  • Adelaarshorst: Op het terrein van voetbalclub Go Ahead Eagles hebben we twee nieuwe tribunes gebouwd en recent nog de hoofdtribune uitgebreid met vier skyboxen. Ook het supportersplein hebben we uitgebreid.  
  • Hoornwerk: Samen met partners hebben we de vooroorlogse woonwijk het Hoornwerk herontwikkeld tot een gemixte woonwijk in een parkachtige setting.  Met een mix van sociale huur, huur in de vrije sector, zorgwoningen en koopwoningen in de vrije sector.  
  • Deventer Ziekenhuis: Bij het Deventer Ziekenhuis bouwden we het nieuwe Centrum voor Radiologie en Nucleaire Geneeskunde (CRN).  
  • De Scheg: Bij het Deventer zwemparadijs doen we groot onderhoud. Zo hebben we het complete polycarbonaat dak vervangen.   
  • UWV-kantoor: Op de hoek van de Smedenstraat en de Gibsonstraat hebben we het voormalige UWV-kantoor getransformeerd naar een hoogwaardig wooncomplex met 42 appartementen en bedrijfsunits. 

Waarom Rondeel-sponsor?  

Als Van Wijnen geloven we, net als het Rondeel, in de kracht van ruimtelijke kwaliteit als essentiële factor voor de leefbaarheid van buurten, wijken en de stad Deventer. Daarom denken we graag samen met het Rondeel en andere partners mee over de toekomst van Deventer op dit gebied.  

Ruimtelijke kwaliteit ook straks? 

We moeten inzetten op (betaalbare) woningen voor iedereen. De samenleving als geheel willen we bedienen en een kans geven op een woning. Dit doen we door zoveel mogelijk woningen te realiseren binnen de stedelijke contouren van Deventer. Waar mogelijk betekent dat ook efficiënter grondgebruik. Alleen zal niet de gehele woningbehoefte in het huidig stedelijk gebied kunnen worden opgelost. We moeten in gezamenlijkheid met inwoners, belanghebbenden en partijen zoeken naar de beste plekken om uit te breiden. 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *