Nieuws

RONDEEL CINEMA – excursie naar Architectuur Film Festival Rotterdam

EXCURSIE | 13-10

Van 9 tot en met 13 oktober 2019 vindt de elfde editie van het Architecture Film Festival Rotterdam plaats in filmtheater Lantaren Venster. Jord den Hollander (filmmaker en architect) is als curator bezig met de selectie van 85 spraakmakende internationale films over recente ontwikkelingen in stad en architectuur. Naast de vertoning van speelfilms en documentaires worden rondom actuele thema’s talkshows, debatten en lezingen georganiseerd.

Het thema van AFFR is “Lost in Transition”.

De enorme bevolkingsgroei, klimaatverandering, massamigratie en toenemende sociale ongelijkheid maken dat de wereld is momenteel onderhevig aan grote veranderingen. De onzekerheid neemt toe nu nieuwe grootmachten opkomen, de invloed van het populisme groeit en het Europese project onder steeds meer druk komt te staan. AFFR 2019 onderzoekt met haar thema hoe onze manier van denken en leven drastisch kan veranderen om een leefbaarder en gelijkwaardiger samenleving te garanderen. Hoe gaan ontwerpers, stadmakers en bouwers de nieuwe wereld vormgeven? Bieden nieuwe inzichten en technologische oplossingen al zekerheid voor de toekomst of zijn we verlamd geraakt en ‘Lost in Transition’?

Rondeel Cinema gaat op zondag 13 oktober een excursie naar het AFFR organiseren.

Het programma van het filmfestival is momenteel nog ‘in the making’, dus een exacte opzet van deze dag kunnen we op dit moment nog niet geven.

Nadere mededelingen volgen op deze site en in onze nieuwsbrief!

Voorinschrijvingen zijn welkom. Vul onderstaande formulier aan om aan te melden. Dan informeren we u zo snel mogelijk over de kosten en het programma van onze excursie op 13 oktober.

We verwachten met een groep van 20-30 deelnemers er een mooie dag naar  Rotterdam van te maken!

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *