rondeel cinema

RONDEEL CINEMA | Rem Koolhaas

7 april 2009

Architectuurcentrum Rondeel vertoont in samenwerking met Filmhuis De Keizer: Rem Koolhaas, a kind of architect. Documentaire van Markus Heidingsfelder.

 

DATUM: DINSDAG 7 APRIL 2009, 20.00 uur

 

Locatie: Filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78, Deventer

 

Rem Koolhaas, medeoprichter van het Rotterdamse Office for Metropolitan Architecture (OMA), kent vele kwalificaties: denker over architectuur, visionair, doener, filosoof en pragmaticus, theoreticus en profeet en ook nog eens één van de honderd meest invloedrijke personen.

 

Rem Koolhaas die in 2000 de prestigieuze Pritzkerprijs won, wordt in deze documentaire van Markus Heidingsfelder langere tijd gevolgd en we zien hem onder andere bij de Nederlandse ambassade in Berlijn, de bibliotheek in Seattle en de Casa Musica in Porto.

Voorafgaand wordt de korte film ‘A day at the office’ van Lucas van Woerkom vertoond. Deze film, in 2007 gemaakt  naar aanleiding van de aan OMA uitgereikte BNA kubus, toont de bureaumethodiek van OMA.

 

Inleiding


Deze derde ‘Rondeel Cinema’ wordt ingeleid door Nils Christa. Deze in Diepenveen opgegroeide en in Delft opgeleide architect werkt sinds twee jaar bij het Rotterdamse bureau van Koolhaas. Nils werkte daarvoor vijf jaar bij een architectenbureau in Parijs waar hij onder andere meewerkte aan de prijsvraag voor het nieuwe stadhuis in Deventer.

 

Interessante links:

Koolhaas, een Documentaire

Koolhaas, een Documentaire is een mini-documentaire over de Nederlandse Architect Rem Koolhaas. In de film worden drie werken van Koolhaas besproken en vergeleken: Het Danstheater te Den Haag, Het Educatorium te Utrecht en De Kunsthal te Rotterdam. Deze film is gemaakt door twee 5VWO leerlingen voor het vak CKV. Een Trident Motion Pictures Film (onderdeel van Two Man Productions).

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *