rondeel cinema

RONDEEL CINEMA | The Competition

RONDEEL CINEMA | 16-06-2015

Architectuurcentrum Rondeel organiseert samen met filmhuis de Keizer de film ‘The Competition’ van de Spaanse architect en regisseur Angel Borrego Cubero. Voorafgaand aan de film houdt Michel Geerts, projectleider Steunpunt opdrachten en Ontwerpwedstrijden van Architectuur Lokaal uit Amsterdam een inleiding.

 

De film gaat over de competitie tussen 5 ster-architecten: Nouvel, Gehry, Perrault, Hadid en Foster. Zij zijn uitgenodigd deel te nemen aan een ontwerpwedstrijd voor een Museum in Andorra. In de film worden zij tijdens het ontwerpproces gevolgd en wordt de spanning van de competitie zelf, maar ook de ijdelheid van opdrachtgevers en architecten goed zichtbaar! De film is bijzonder omdat de filmmaker (zelf ook architect) niet alleen de spanning van de competitie zelf laat zien, maar ook de ijdelheid van opdrachtgevers en architecten ontbloot.

 

INLEIDING

Deze film wordt ingeleid door Michel Geertse van het Steunpunt Architectuuropdrachten & Ontwerpwedstrijden, onderdeel van Architectuur Lokaal uit Amsterdam. Hij is jurist en gepromoveerd architectuurhistoricus. Bij Architectuur Lokaal richt hij zich hoofdzakelijk op opdrachtgeverschap, (Europese) aanbestedingen en prijsvragen voor architectuur.

 

De inleiding bij de film begint om 20.30 uur en duurt ongeveer 30 minuten. Aansluitend wordt de film vertoond.

Locatie: filmhuis de Keizer, Keizerstraat 78, Deventer

 

TICKETS RESERVEREN

 

TICKETS KOPEN

 

 

 

 

 

Regie: Angel Borrego Cubero

Land: Spanje

Jaar: 2013

Duur: 99 min.

Taal: Engels gesproken, Engels ondertiteld

Meer over deze film via IMDB

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *