Nieuws

Samen de schouders eronder voor Deventer binnenstad

 

Op 12 maart wordt feestelijk stilgestaan bij het nieuw afgesloten stadsarrangement. Hiermee geven de samenwerkende partijen aan verder te blijven bouwen aan en te investeren in een vitale en bruisende binnenstad. De samenwerkende partijen zijn gemeente Deventer, Stichting Deventer Binnenstadsmanagement, provincie Overijssel,  Architectuurcentrum Rondeel en Stichting Wonen Boven Winkels.

 

Thema’s van het nieuwe stadsarrangement

Partijen zetten zich in voor de binnenstad. Wethouder Liesbeth Grijsen: “Niet alleen voor een aantrekkelijk winkelcentrum, maar ook voor een aantrekkelijke publieke ruimte waardoor bezoekers er graag langer blijven en meer dynamiek in de binnenstad ontstaat.  De binnenstad moet van ‘place to buy’ een ‘place to be’ worden.”

Binnenstadsmanagement, gemeente en provincie hebben de gezamenlijke thema’s voor 2018 en 2019 uitgewerkt. Naast afspraken over retail en ondernemerschap, is vastgelegd dat er wordt geïnvesteerd in de verfraaiing van de entrees van de binnenstad. Partijen blijven samen initiatieven ‘van onderop’ stimuleren en faciliteren. Gedeputeerde Monique ten Haaf “Het stadsarrangement is een mooi resultaat van samenwerking en verbinding tussen Deventer en de provincie. Het levert een aantrekkelijke binnenstad op en geeft een economische stimulans.” Wethouder Jan Jaap Kolkman: “En die economische stimulans reikt verder dan alleen de binnenstad. Dit is van belang voor de economisch positie van heel Deventer.” 

 

Stadsarrangement 2018-2019

Het afgesloten stadsarrangement is een doorontwikkeling van het eerste stadsarrangement uit 2016. Ondernemers en vastgoedeigenaren hebben samen een sterke organisatie neergezet met een investeringsfonds voor de komende 5 jaar. Aansluitend heeft de gemeente een Uitvoeringsagenda Binnenstad vastgesteld en extra geld uitgetrokken. De Stadsbeweging heeft een impuls gegeven aan deze stappen en wil dit  blijven ondersteunen. Zo stimuleren de stadscafés initiatieven van onderop en zijn er experimenten met nieuwe Deventer werkvormen zoals de Stadsgenerator en de Startup Bootcamp.

Het Stadarrangement Deventer 2018 – 2019 is bedoeld  om de dynamiek in de binnenstad van Deventer vast te houden, te verrijken en onderling met elkaar te verbinden.

 

 

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *