discussie

Symposium | Red de winkel! Zo kan het niet langer!

 
SYMPOSIUM DINSDAG 18 JUNI, 20.00 UUR (Locatie: Saxion Hogeschool)

Symposium over ontwikkelingen in het winkelgebied van deventer

Op dinsdagavond 18 juni organiseert Architectuurcentrum Rondeel in samenwerking met MKB Deventer, VCOD, de gemeente Deventer en Saxion Hogeschool het symposium Red de Winkel! Zo kan het niet langer! Het symposium wordt gehouden in het kader van het project Goud in Handen dat gaat over de ontwikkelingen in het winkelgebied van Deventer.

 

DATUM: DINSDAG 18 JUNI, 20.00 UUR

 

 

Locatie: Saxion Hogeschool, Theaterzaal D007 Saxion Hogeschool aan de Handelskade 75.
Aanvang: 20.00 uur (zaal open 19.45 uur)
Deelname: gratis

 

Internet, de crisis en demografische ontwikkelingen (krimp en vergrijzing) heeft het winkelgedrag van de consument snel veranderd. Dit vertaalt zich o.a. in toenemende leegstand. Ook in Deventer. De Detailhandelstructuurvisie  in Deventer is vier jaar geleden vastgesteld en biedt onvoldoende antwoorden op deze snelle ontwikkelingen. Een ‘APK-keuring’ op deze visie wordt nu in gang gezet. Input van alle betrokken partijen is daarbij gewenst.  Ook de MKB Deventer, de VCOD en Horeca Deventer een economische visie geschreven voor onze binnenstad met daarin tal van actiepunten.

 

Is dit voldoende? Of moeten we ook rekening houden met blijvende functieveranderingen in het winkelgebied? Wat doen we dan met de vele, fraaie historische panden, het Goud van Deventer? Uw mening is daarbij belangrijk en telt mee. Kom op 18 juni naar Saxion Hogeschool en laat uw stem horen!

 

PROGRAMMA

 

19.45 uur: Ontvangst met koffie in centrale hal.

20.00 uur: Welkom gastheer Saxion, lector Frans Jorna.

20.05 uur: Lezing prof. Dr. Cor Molenaar, hoogleraar Erasmus Universiteit, afdeling Bedrijfkunde en auteur van ‘Het einde van de Winkels’ en ‘Red de winkel’.

20.35 uur: Lezing Felix Wigman, directeur Advies Buro BRO en voorzitter landelijk platform Binnenstadsmanagement.

20.50 uur: Discussie met de zaal onder leiding van Frans Jorna.

21.50 uur: Informele afsluiting onder het genot van een drankje.

22.15 uur: Einde.

 

Cor Molenaar

Cor Molenaar is een internationale autoriteit op het gebied van retail en internet. Hij behandelt het nieuwe koopgedrag van consumenten (het nieuwe winkelen), de evolutie van de retail (hoe het was, hoe het is en hoe het moet worden) en laat zien hoe de toekomst voor de winkel er daadwerkelijk uit gaat zien. Cor Molenaar is gevraagd zijn visie te geven op wat Deventer moet doen.

 

Felix Wigman

Binnen Advies Buro BRO houdt Felix Wigman zich hoofdzakelijk bezig met binnenstedelijke ontwikkeling en centrumgebieden waarbij positionering, voorzieningenaanbod (waaronder retail) en vastgoed een belangrijke rol spelen. Felix is hij medeopsteller van de Detailhandelstructuurvisie voor Deventer en het genoemde Economisch Actieplan voor de Binnenstad. Ook hij zal zijn visie geven op wat Deventer te doen staat.

 

GERELATEERD NIEUWS

 

VERSLAG SYMPOSIUM 18 JUNI 2013

 

{ppgallery}slideshow18062013{/ppgallery}

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *