discussie

Wij maken de stad!

STADSMAKERS | 24-11-2015 | 19.30 UUR

Praat mee over de veranderende stad op 24 november a.s. en maak kennis met nieuwe initiatieven, stadsmakers, creatieve zielen en pop-up burgers. We gaan op zoek naar frisse ideeën en verbinden ze met ervaringen van anderen. Heb je zelf een idee? Kom dan zeker! Weet je nog niks? Laat je dan inspireren of inspireer anderen. Met o.a. Jan Jaap Kolkman, Floor Ziegler, Chris Keulemans en Quirine Winkler.

 

Floor Ziegler en Chris Keulemans hebben in oktober drie dagen door Deventer gedwaald en hebben her en der eilandjes van activiteit en spontaan ondernemerschap aangetroffen.

Je kunt hier het verslag van de wandeling lezen: https://stedenintransitie.nl/stadbericht/met-floor-door-deventer

Floor zal ons op de 24ste in elk geval meer vertellen over hun bevindingen.

 

DATUM: 24 NOVEMBER 2015

AANVANG: 19:30 uur


LOCATIE: Architectuurcentrum Rondeel, Stromarkt 18c, Deventer

 

Op deze avond bespreken we vooral de initiatieven, maar ook de belemmeringen die de bedenkers ondervinden. Je kunt je eigen ervaringen delen met anderen maar ook iets opsteken van de ervaringen die andere stadsmakers gehad hebben. Uiteraard gaan we op zoek naar oplossingen. Wat heeft jouw initiatief nodig? Financiering, een kwartiermaker, een netwerk of tips en adviezen? En wie weet hoe concreet we kunnen worden.

  

Wethouder Jan Jaap Kolkman is aanwezig om de stadsmakers te ondersteunen.

 

Quirine Winkler van Pakhuis De Zwijger in Amsterdam praat ons bij over Steden in Transitie, het landelijk stadsmakersplatform.

 

Ken je nog andere stadsmakers in Deventer, mensen met ideeën en initiatieven?

Stuur deze aankondiging dan door!

 

OVER DE SPREKERS 

Floor Ziegler is initiatiefnemer van diverse bottom-up projecten. Haar specialisme is het opzoeken van initiatiefnemers, bundelen van energie en samenbrengen van mensen, zodat ze met elkaar verder kunnen komen. Ze is bekend geworden met haar aanpak in Amsterdam Noord en werkt momenteel in onder andere Dordrecht, Nijmegen en Zoetermeer aan gelijksoortige projecten. Ze deelt haar kennis en ervaring met andere steden in opdracht van Stichting Doen en het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Agenda Stad).

Chris Keulemans is onder andere directeur geweest van De Balie in Amsterdam. Hij is schrijver en verbinder. Hij richtte tevens de Tolhuistuin op; een culturele, kunstzinnige en culinaire broed- en ontmoetingsplaats in het nieuwe hart van Amsterdam.

Quirine Winkler is programmamaker stedelijke ontwikkeling bij Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

 

 

VERSLAG

Volop ideeën bij Deventer Stadmakers 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *