Agenda

Lezingenavond | Wist je dat? – Verleden en toekomst van Deventer

 
LEZINGENAVOND | 01-11 | 20.00 UUR

In het kader van ‘Wist je dat?’  staat op 1 november, 20.00 uur, het thema stadsontwikkeling op de agenda. Twee bevlogen sprekers delen interessante wetenswaardigheden over 1250 jaar Deventer met ons. Met een doorkijk naar de toekomst! Kunst- en architectuurhistoricus Hans Magdelijns en senior adviseur Paul Koetsier, verzorgen de inleidingen.

DNA van Deventer

Hans Magdelijns vertelt over het verleden van de stad. Waarom ziet die er op dit moment zo uit, wat is eraan voorafgegaan? Hoe komt het dat de Brink op deze plek ligt en niet ergens anders? Hoe komt de Assenstraat aan zijn naam? Kortom, heel veel wist-je-datjes! Hans Magdelijns is senior adviseur erfgoed bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Hij kent Deventer als geen ander.

Toekomstbeelden voor de stad

Paul Koetsier, senior adviseur bij BMC, het adviesbureau dat door de gemeente gevraagd is om te helpen met de nieuwe omgevingsvisie/omgevingsplannen.

De avond is een uitvloeisel van de Rondeel-expositie ‘Wist je dat’ die tot 27 januari 2019 is te bezichtigen in de Stadsetalage aan het grote Kerkhof.

Programma op 1 november

19.30 uurInloop Architectuurcentrum Rondeel
20.00 uurDNA van Deventer, Hans Magdelijns
 Toekomstbeelden voor de stad, Paul Koetsier
21.30 uurBorrel

 

Expositie ‘Wist je dat?’

De lezing ‘Wist je dat? – verleden en toekomst van Deventer’ is onderdeel van de Expositie | WIST JE DAT? Verrassende verhalen. Hier kun je de opmerkelijke geschiedenis van Deventer ontwaren. Met vijf thema’s vertelt de expositie verrassende verhalen over de ontwikkeling van de stad en omgeving in 1250 jaar. De lezingenavond maakt onderdeel uit van het thema stad binnen de vijf thema’s van de expositie.

Tekening: Roel van Veldhuizen

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *