AlgemeenfeaturedNieuwsverslag

De stadsentrees van Deventer

De kop is eraf. De werkgroep Stadsentrees van Deventer heeft de eerste werksessies met bewoners en stakeholders gehad. De focus van de wekgroep ligt op de verbetering van de stadsentrees via de Brinkgreverweg en de Welle vanuit een “gezonde kijk op mobiliteit”. Uiteindelijk zullen er ontwerpen worden opgeleverd. Maar zover is het nog niet. In twee startbijeenkomsten hebben de genodigden (omwonenden en andere stakeholders) kunnen aangeven hoe hun ideale stadsentree eruit ziet, dus eerst dromen zonder mitsen en maren, gezellig knippen, plakken en tekenen en vervolgens toelichten. De sfeer was uitstekend en er werd goed naar elkaar geluisterd. Met dank aan Mimik en de Schouwburg voor het faciliteren van deze bijeenkomsten.

In januari dit jaar organiseerde Architectuurcentrum Rondeel het eerste Goede Gesprek met de titel “Wegen naar Welzijn: een gezonde kijk op mobiliteit”. We kregen een mooie introductie op het thema van Christiaan Kwantes van Goudappel. Daarna lichtte Chris van Langen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (SCI) haar oproep toe om met voorstellen te komen voor ontwerponderzoek op dit thema. Er werden een aantal ideeën naar voren gebracht. Hieruit is de Deventer Werkgroep Stadsentrees ontstaan. Adviesbureau Mobycon voor mobiliteitsvraagstukken (Duurzame mobiliteitsoplossingen voor mobiliteitsvraagstukken (mobycon.nl) heeft de aanvraag namens de werkgroep ingediend. Na twee beoordelingsrondes is de subsidie van het SCI toegekend. En nu is de werkgroep dus aan de slag! De werkgroep werkt ook nauw samen met Hogeschool Saxion en twee groepje van 4 studenten ontwerpen mee.

Architectuurcentrum Rondeel is groot voorstander van dergelijk ontwerponderzoek samen met bewoners en belanghebbenden zo is te lezen in de publicatie over de vijf Goede Gesprekken in het kader van de verstedelijkingsopgave voor Deventer. Rondeel: gemeente en inwoners samen aan zet bij woningbouw – Rondeel Deventer.

We zijn heel benieuwd naar de uitkomst van dit ontwerponderzoek Stadsentrees en blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *