discussie

De Torenestafette (2): het vervolg

OVERVLOED | 16-02 | 20.00 UUR

‘Een uitkijkpunt vanaf de Worp garandeert een panoramisch uitzicht op de IJssel achter de landtong en op het prachtige decor van de stad Deventer.’ Dit idee presenteerden kunstenares Wanda Schaap en architect Huib Ribbens in 2015 in het kader van OVERVLOED. Nu is de tweede groep studenten van Saxion stadsLAB verder gegaan met de Torenestafette, ‘Hoe krijgen we die toren van de grond’.

 

Zomer 2016 zijn Saxion stadsLAB, de ontwerpers en Architectuurcentrum Rondeel opnieuw samen gaan zitten om het plan voor de uitkijktoren in de uiterwaarden mogelijk een stap verder richting realisatie te brengen. Eerder dit jaar had een aantal studenten al een eerste haalbaarheidsstudie gedaan, waaruit duidelijk werd, dat meer en diepgaander onderzoek noodzakelijk is.

 

Onder de naam Torenestafette vult nu ieder kwartaal een andere groep studenten, ondersteund door experts, een gedeelte van een Business Model Canvas voor de uitkijktoren. Doel is inzicht te krijgen in de mechanismen, invloedfactoren en waardepropositie die nodig is voor de realisatie van bottom-up projecten met als doel dat iedereen die maar betrokken zou kunnen of willen zijn deze toren daadwerkelijk van de grond wil laten komen en daaraan ook gaat meewerken.

 

Op 16 februari draagt de tweede estafettegroep het stokje over aan de volgende groep ‘Torenatleten’ en presenteren zij de stand van zaken. U bent hierbij van harte welkom om aanwezig te zijn en mee te discussiëren.

 

Programma 16 februari 2017

 

Locatie: SAXION, Handelskade 75, Deventer. STADSLAB is te bereiken aan de achterzijde waar eveneens parkeergelegenheid is.

 

19.30 uur zaal open

 

20.00 uur  Aanvang

 

Achtergrondinformatie – Het cadeau aan de stad van Wanda Schaap en Huib Ribbens

 

Het Worpplantsoen is het oudste aangelegde stadspark van Nederland en dateert uit 1699. Het park vormt, met in de rug de dijk en de Hoven, een theater, met als decor het fraaie stadsfront van Deventer. Wanda Schaap en Huib Ribbens hebben in 2015 een uitzichtpunt ontworpen, bereikbaar vanuit het plantsoen. Dezelfde lantaarns, die ook in het plantsoen gebruikt worden, begeleiden het plankier naar het uitzichtpunt in de nevengeul. Het hoge uitkijkpunt garandeert een panoramisch uitzicht op de IJssel achter de landtong en op het decor van de stad. Het uitzichtpunt staat midden in het verdronken land van de nevengeul en is alleen bij laag water met droge voeten te bereiken.

 

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *