Nieuws

Afscheid van Marion Lanting na bijna kwart eeuw Rondeel

Marion Lanting heeft afscheid genomen van Architectuurcentrum Rondeel. Marion was bijna een kwart eeuw hét gezicht van het architectuurcentrum in Deventer, waar zij vanaf het prille begin als coördinator werkte.

In 1995 werd Marion Lanting gevraagd om het dagelijkse reilen en zeilen bij Architectuurcentrum Rondeel in goede banen te leiden. Indertijd was een groepje lokale architecten onder leiding van Deventer architect Peter Ghijsen net gestart met Rondeel om actuele onderwerpen over architectuur en stedenbouw op de Deventer agenda te krijgen. Mede door Marions doorzettingsvermogen en een grote portie humor is Rondeel uitgegroeid tot een levendige vrijwilligersorganisatie, die anno 2018 een vaste plek in het culturele landschap van Deventer heeft veroverd.

Na een succesvolle start in ‘het Rondeel’, de ronde toren van de stadsmuur aan Achter de muren Zandpoort, was op enig moment ruimere huisvesting nodig. Deze werd gevonden in het voormalige laboratoriumgebouw aan het Emmaplein. Een aantal jaren later diende zich een prominente plek aan in het voormalige SNS-gebouw aan de Stromarkt. Ook de recente verhuizing van het architectuurcentrum naar de Assenstraat heeft Marion nog mee mogen maken.

Hoogtepunt

Een absoluut hoogtepunt van haar werk voor Rondeel was in 2010 de lezing van de wereldberoemde Zwitserse architect Mario Botta in Deventer. Marion wist hem tijdens een vakantie in Zwitserland te overtuigen, dat onze mooie Hanzestad de reis naar Nederland wel waard was. Wat een geweldige avond was dit met een uitverkochte zaal met 300 bezoekers!

Vanaf juli geniet Marion van haar welverdiende vrije tijd.

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *