spreekruimte

Performance – Het publieke perspectief

 

PERFORMANCE | 13-9 EN 14-9 | 19.45 UUR

Deventer kunstenares Margot Olde Loohuis en choreografe Manja Bakker vertonen samen met architect Maarten Douwe Bredero op 13 en 14 september om 19.45 uur de indringende performance op de hoek Bergpoortstraat/Bergsingel: Het publieke perspectief.

De publieke ruimte is voor iedereen vrij toegankelijk. Echter, op allerlei manieren wordt het gedrag van mensen in steden geregistreerd en verwerkt. Bewakingscamera’s houden ons in de gaten. Welke betekenis heeft de publieke ruimte nog in deze tijd van dataverzameling en manipulatie? In hoeverre wordt onze bewegingsvrijheid als burger bedreigd?

Deventer kunstenares Margot Olde Loohuis en choreografe Manja Bakker gingen samen met en op verzoek van architect Maarten Douwe Bredero aan de slag met deze vragen. Het resultaat is op 13 en 14 september om 19.45 uur te zien in een indringende performance op de hoek Bergpoortstraat/Bergsingel.

PERFORMANCE OP 13 EN 14 SEPTEMBER 2018

19.45 uur: inloop
20.00 uur: start performance
21.30 uur: einde

Locatie: plein ter hoogte van Bergpoortstraat 191, Raambuurt, Deventer

De locatie van de performance is het onbeminde en onbenoemde pleintje op de kruising van de Bergpoortstraat en de Bergsingel. Dit pleintje, dat niet eens een naam heeft, is te zien als het onbekende stiefzusje van de Brink. Het ligt in de luwte van de verzameling van alle digitale data. En is daarmee de ideale plek voor deze performance.

In deze openbare ruimte brengen de drie artiesten zang, dans en illusie samen om de paradox van deze parallelle werelden fysiek en digitaal uit te beelden. Met een teloorgang van het menselijk perspectief door algoritmes als motto. De bezoeker zal ervaren dat dingen nooit zijn wat ze lijken. Het karakter van de performance verandert interactief van fysiek naar digitaal. Tot aan het verrassende einde van het schouwspel wordt de bezoeker meegenomen door magische vormen in woord, beeld, zang en dans.

Mogelijk gemaakt door:

Maarten Douwe Bredero heeft een architectenbureau te Deventer en Amsterdam en is lid van de programmaraad van Architectuurcentrum Rondeel.
Margot Olde Loohuis is beeldend kunstenaar, bekend van haar vrije werk en zangoptreden.
Manja Bakker is choreografe en eigenaar van dansschool Dans de Dag in Deventer, o.a. betrokken bij De Nacht van Goud 2018 (dansperformance in Museum de Waag).

Foto: Margot Olde Loohuis

Publiciteit is welkom! Deel dit via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *